desserts | easy recipes

4. července 2015 v 12:53 | Haily |  Nástěnka
Doufám, že si všichni užíváte léto, pokud ne, tak tu pro vás dnes mám pár dobrot, které vám možná zlepší náladu... pokud si je samozřejmě upečete (nebo donutíte někoho jiného).

Fruit tart - asi můj nejoblíbenější na léto! Pokud se nechcete dělat s těstem, můžete si koupit už hotové z Mark&Spencer (ale určitě ho mají i jinde), jinak recept je tady a je rozhodně důležité mít doma tu správnou formu na pečení. Dál se mi už ten recept moc nelíbí, já místo krému používám běžný vanilkový (nebo čokoládový) pudink od Dr. Oetkera - celý postup je na zadní straně obalu, nicméně zkuste přidat jen polovinu uvedeného množství cukru, nebo ani to ne. Před uvařením pudinku někdy natřu těsto borůvkovou nebo jahodovou marmeládou a až teprve pak pomalu naleju hotový pudink. Po vychladnutí pudink ozdobte ovocem podle vlastního uvážení a nakonec ho ještě můžete zafixovat s želé (já opět používám to od Dr. Oetkera, mají dva druhy - čiré a červené).


Makronky - můj recept se téměř neliší od tohoto uvedeného na blogu FoodLover. Mandlovou mouku seženete v Lidlu nebo Marks&Spencer, ale pokud máte doma elektrický mlýnek na kávu, tak stačí koupit i mandle nahrubo a doma je namlít na jemnější kusy.

Frozen banana - banány můžete rozkrojit na půlku nebo udělat kolečka, pak půlky/kolečka dejte na špejle a přichystejte si je na kus pečícího papíru. Hořkou čokoládu rozpusťte na vodní lázni a polijte s ní banány. Pak je rychle, aby čokoláda ještě nezačala tvrdnout, posypte barevnými posypkami, kokosem, mandlemi nebo čímkoli jiným. Pak je vložíme do ledničky tak na 1-2 hodiny.

Apple pie - jablečný koláč není úplně letní, ale jestli máte doma příliš mnoho jablek, tak je to skvělá možnost, jak se jich zbavit. Navíc s kopečkem vanilkové zmrzliny to nemusí být vůbec špatné. Na apple pie používám recept od Emily, akorát pro těsto používám už zmíněnou tart formu.

Strawberry&cream cake - tento dortík není žádnou záhadou, stačí upéct opravdu dobrý nadýchaný piškot v dortové formě, který poté rozpůlíte a naplníte našlehanou smetanou s vanilkovým cukrem a smetana-fixem (šleháme, dokud nám šlehačka nevypadne z misky při otočení hlavou dolů), dále přidejte jahody nakrájené na malé kousky (aby nebyl pak problém při krájení), přiložte druhou půlku piškotu a to opět ozdobte, nyní už je jen na vás, jak velké kusy jahod použijete.

Chocolate chip cookies - na čokoládové cookies používám recept od Tanyi Burr s modifikacemi - místo 300 g cukru přídávám 125 g a místo 275 g self-raising flour používám 12 g prášku do pečení a 260 g hladké mouky. Mléko jsem zatím nikdy nemusela přidat, ale pokud vám nebudou cookies držet u sebe, určitě se nebojte trošku přidat.

 


Komentáře

1 Rowan Rowan | Web | 16. července 2015 v 21:47 | Reagovat

Tenhle článek si musím uložit a postupně vyzkoušet. Zejména až se zase dostanu k troubě ♥

2 Haily Haily | Web | 18. července 2015 v 8:36 | Reagovat

[1]: Yay! n_n Go for it!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama